Tett på Møyere

I tett på MØYere presenteres ulike MØYere – deres valg – drømmer – ambisjoner - motivasjoner og utfordringer m.m. Tett på MØYere ble først lansert på kvinnedagen 8 mars i år. Du inviteres til å bli bedre kjent med noen av de kvinnelige entreprenørene vi har med oss i MØY hver eneste måned fremover.


Maiken Anwar Walle, SunnStart

  • 0
  • |
  • 04.5.2019

Tips: Våg å tro at du er noe
Sted: Kragerø
Sjekk nettsiden til SunnStart

Maiken driver SunnStart, har en bachelor i ernæringsfysiologi og er mamma til to små. Hun lette etter sunne og gode oppskrifter som alle kunne lage og slik oppsto bedriftsideen. I dag tilbyr Maiken en rekke tjenester for å hjelpe foreldre til å gi en god og sunn start på livet til sine små håpefulle.

Hva er ditt beste tips til kvinner som drømmer om å starte opp egen bedrift?
For det første, våg å tro at du kan! Jeg tror mange kvinner har en tendens til å måle seg opp mot andre og tenke at de som får det til har noe «ekstra» som de ikke har. Men slik er det faktisk ikke! Vi har alle begynt på bunn. Vi har alle gått i våre fallgruver. Forskjellen på oss og de som ikke får det til er bare at vi fortsetter å våge, fortsetter å lære av våre feil og ikke gir opp.

Hva var det første du gjorde når du bestemte deg for å starte opp?
Jeg lagde en blogg. En skikkelig hjemmesnekra blogg på wordpress. Jeg trengte et sted å vise frem kompetansen min, og et sted å spre tjenestene mine. Jeg fikk mine første kursbookinger bare noen måneder senere, og dermed var vi i gang!

Hva er du mest stolt av å ha fått til?
Nettsiden min er hjertebarnet mitt. Det å klikke seg inn på statistikken og se at det er i underkant av 1000 personer inne og leser MINE tekster og oppskrifter hver eneste dag - det er ganske stort. Nå jobber jeg med å skrive en babymatbok, og når den kommer ut tror jeg det vil være mitt stolteste øyeblikk som grunder.

Hva betyr å lykkes for deg og din bedrift?
Å lykkes vil vel for meg være å bli ansett som en fagperson innen mitt felt - barneernæring. Når jeg startet opp var dette nærmest et ikke-tema. Nå har det kommet mange innen samme bransje de siste årene. Mange vil kanskje kalle det konkurranse, men jeg kaller det bare et bevis på at det er et tema som opptar mange og at markedet for videre vekst absolutt er til stede.

Hvilken rolle har MØY spilt for deg i din bedriftsutvikling?
MØY hjalp meg med å finne troen på at jeg (som hvem som helst annen) også kan få til å skape min egen arbeidsplass. I tillegg knyttet jeg flere gode bånd til andre MØY’ere som har vært nyttig på veien. Grunderrollen kan til tider være en ensom reise, men med MØY fikk jeg et nettverk.

Hvor går veien videre – hva er dine planer videre for bedriften? 
Jeg har mange ideer og planer for videre drift. Nå står alt fokuset på boken, så får jeg ta en avgjørelse for veien videre etter det. Jeg har store drømmer for SunnStart.


0 kommentarer


Captcha Image

Postadresse

Øvre Ilenvei 8
3713 Skien

Telefon

+47 928 89 901