Tett på Møyere

I tett på MØYere presenteres ulike MØYere – deres valg – drømmer – ambisjoner - motivasjoner og utfordringer m.m. Tett på MØYere ble først lansert på kvinnedagen 8 mars i år. Du inviteres til å bli bedre kjent med noen av de kvinnelige entreprenørene vi har med oss i MØY hver eneste måned fremover.


Liv Sandvik Jakobsen

  • 0
  • |
  • 22.6.2019

STED: Kviteseid i Vest-Telemark

BEDRIFT: Frilans journalist som leverer reportasjer (tekst, styling og foto) til livsstilsmagasinet Lev Landlig. Har gitt ut bøkene Kofteboken 1, og 3. Kofteboken 3 kom ut i november 2019. Reiser mye rundt i Norge med foredraget «Den store koftejakten». Fasilitator i MØY.

OPPSTART: August 2011(Liv Sandvik Jakobsen) og september 2014 (Sandvik & Samsøe)

ORGANISERING: Enkeltpersonsforetak i forbindelse med reportasjer og andre oppdrag. Eier i tillegg et DA i forbindelse med eget forlag og salg av bøker, sammen med Lene Holme Samsøe.

TIPS: Finn det unike bare du kan tilby!

FØRSTE STEG: Jeg søkte raskt rådgivning rundt det å starte egen bedrift. Idéene hadde jeg, men alt dette formelle med registrering og regnskap osv var ukjent terreng for meg. Jeg lærte at jeg ikke trenger å finne ut alt selv. Det finnes folk som jobber for å hjelpe andre i gang med egne bedrifter. Bruk heller ikke tiden på sakene du syns er overveldende vanskelig og tunge, som for eksempel regnskapet, få andre til å gjøre det, så kan du heller bruke tiden på det du er god på. Det tjener du mer på.

STOLT AV: Uten tvil at vi har solgt over 60.000 eksemplarer av bøkene våre, på eget forlag! Vi takket nei til et stort norsk forlag som ønsket å jobbe med oss, og valgte å gi ut selv. Bøkene våre havnet på toppselgerlister, i kataloger for bokklubber og de lå fremst i butikkene i store bunker fordi vi solgte så mye på en gang.

LYKKES: Det må være at en tjener så greit at en har et så godt liv som en ønsker seg. Lykken sitter ikke nødvendigvis i antall penger, men heller på kvaliteten på jobben og livet. En trenger heller ikke være stor for å lykkes. Noe vårt «kjerringa mot strømmen»-prosjekt med bøkene og eget forlag beviser. Bare produktet er godt og folk vet om det, kan man gjøre butikk. God butikk!

MØY: Gjennom gruppene jeg er involvert i, skapes nye nettverk. Terskelen for samarbeid har blitt så mye lavere. Og det er til slutt dette det handler om: Gode nettverk. Sammen kan vi utrette så utrolig mye mer enn vi gjør alene!

PLANER: Vi jobber med Kofteboken 3 og gleder oss til å lansere den i november 2019! Dette blir den siste boken i denne serien, men det finnes mange muligheter for flere bøker, så hvem vet?!!


0 kommentarer


Captcha Image

Postadresse

Øvre Ilenvei 8
3713 Skien

Telefon

+47 928 89 901