Tett på Møyere

I tett på MØYere presenteres ulike MØYere – deres valg – drømmer – ambisjoner - motivasjoner og utfordringer m.m. Tett på MØYere ble først lansert på kvinnedagen 8 mars i år. Du inviteres til å bli bedre kjent med noen av de kvinnelige entreprenørene vi har med oss i MØY hver eneste måned fremover.


Janicke Hellum

  • 0
  • |
  • 11.9.2019

MØYer:  Janicke Hellum


STED: Porsgrunn
BEDRIFT: Hellum Consulting
OPPSTART: 3. mai 2018 (på bursdagen min)
ORGANISERING: Enkeltpersonforetak

Litt om bedriften min og hva jeg leverer:

Jeg leverer tjenester innenfor markedsanalyse - både kvantitativt (opinionsmålinger) og kvalitativt (dybdeintervjuer med noen utvalgte enkeltpersoner i en målgruppe) for å få dybdeinnsikt. Jeg samler data fra markedet gjennom å stille spørsmål rundt en problemstilling, analyserer og lager rapport med konklusjoner og anbefalinger.

Kundene mine er alt i fra gründere til større selskaper innen privat og offentlig sektor.

Litt om min bakgrunn:

Jeg har jobbet med markedsanalyse i hele mitt yrkesaktive liv i tillegg til kommunikasjon/reklame, strategi, design, prosjektledelse.

Hva er ditt beste tips til kvinner som drømmer om å starte opp egen bedrift?

* Våg å være modig, ha tro på deg selv og ta risiko. Det er ikke så skummelt som mange tror. Ha litt "baller". Tenk over fordeler og ulemper ved å jobbe for deg selv kontra være ansatt. For min del gikk regnestykket enkelt opp når det gjaldt hvordan jeg ville leve mitt fremtidige yrkesaktive liv.

Er det noe du er skikkelig god på, eller har du en genial ide? Kjør på, men vær klar over at det kan være tøft økonomisk i begynnelsen.

Hva var det første du gjorde når du bestemte deg for å starte opp?

* Det første jeg gjorde da jeg bestemte meg for å starte opp var å undersøke markedet for eventuelle konkurrenter. Det er viktig å kjenne markedet godt før oppstart, slik at du ikke investerer masse penger og ender opp med å ikke få noe tilbake. Avklaring av markedspotensialet er et eksempel på type jobber jeg gjør for gründere eller bedrifter som skal ut med en ny tjeneste eller produkt. Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig dette er!

Nærmest samtidig meldte jeg meg på Smartstart kurs i regi av Etablererkontoret/Vekst i Grenland. Helt avgjørende og viktig kurs.

Hva er du mest stolt av å ha fått til?

* Jeg er mest stolt av at jeg utvidet nettverket noe voldsomt og hvordan jeg har gjort det. Jeg er jo fra Grenland, men hadde ikke bodd her på over 20 år og dermed lite kontaktnett. I dag er det null problem å gå bort til fremmede og "selge" meg selv. Det var min største frykt i begynnelsen. Som gründer må du ha evnen til å by på deg selv og være trygg på dine produkter og tjenester.

Hva betyr å lykkes for deg og din bedrift?

* At kundene er fornøyde - så fornøyde at de kommer tilbake med flere forespørsler. Lojale kunder er det viktigste for meg.

* At jeg etterhvert snart kan begynne å leve av det - ha det ok økonomiskHvilken rolle har MØY spilt for deg i din bedriftsutvikling?

* Jeg er jo helt ny i MØY, men tenker nettverksbygging og tips/råd for videre satsing er grunner til at jeg tenkte at MØY var riktig. Være sammen med kvinner i samme situasjon og ha et forum for å dele utfordringer, nedturer og oppturer.

Hvor går veien videre – hva er dine planer videre for bedriften?

* Jeg har allerede et samarbeid med en annen gründer der vi fronter oss mot markedet(/kunder sammen. Nå har jeg også et byrånettverk på gang med samme tanke. Alt handler om å ha sterkest mulig konkurransekraft. Tilby noe som er unikt og annerledes. Noe som gjør at kundene velger meg.

* Jeg er usikker på om jeg vil ha ansatte. Jeg tror nettverk med andre gründere fungerer best for meg. Foreløpig håndterer jeg forespørslene selv - selv om det til tider betyr lange dager og stort sett alltid helgejobbing.


0 kommentarer


Captcha Image

Postadresse

Øvre Ilenvei 8
3713 Skien

Telefon

+47 928 89 901