Tett på Møyere

I tett på MØYere presenteres ulike MØYere – deres valg – drømmer – ambisjoner - motivasjoner og utfordringer m.m. Tett på MØYere ble først lansert på kvinnedagen 8 mars i år. Du inviteres til å bli bedre kjent med noen av de kvinnelige entreprenørene vi har med oss i MØY hver eneste måned fremover.


Barbro Stordalen, Stordalen Gardsbruk

  • 0
  • |
  • 08.3.2019


MØYer: Barbro Stordalen, driver bedriften Stordalen Gardsbruk.

Liker å kalle seg: gardkjerring
Sted: Tinn Austbygd
Sjekk ut Stordalen Gardsbruk på Facebook.

Stordalen Gardsbruk er et småbruk ved foten av Hardangervidda. Garden ligger i et steinete og brattlendt terreng. Dyrene på gården består av Telemarkskyr som ammeku, Spæl og Villsau, mjølkegeiter, setergriser, Boardercollier og katt.

PRODUKTER:

Tradisjonsprodukter i ny drakt. På gården videreforedles all melk fra geit og ku til div. melkeprodukter. Barbro driver også eget gårdsbakeri med tradisjonsbakst av Tinnlefse og Brau av poteter.

I sommerhalvåret driver Stordalen Bergstaulen Seter med autentisk seterdrift, opplevelses/naturbasert turisme og utsalg.

I tillegg til alt dette er Stordalen Gardsbruk også en læringsarena for praksiselever fra landbruksskoler, nav ol.

Gårdsbruket er rett og slett et «mangesysleri». Barbro trekker selv frem at det å ha flere bein/områder å stå på, er utfordrende når det kommer til organisering, men fremhever samtidig at det gir trygghet.

BEDRIFTSHISTORIE:

«Mine foreldre starta opp med produksjon tilbake i 1984, og jeg har vært med på hele denne reisen -utviklingsprosessen. Det har vært en lang og hard reise i norsk landbruksbyråkrati......», forteller Barbro.

Fra 1986 har gården vært levebrødet, og sammen med sin mann Ronny, overtok hun eiendommen i 1996. Det samme året kjøpte de også Bergstaulen fra Norsk Hydro.

VIRKSOMHET I DAG:

Gården er et enkeltpersonsforetak med to fulltidsansatte, en på 50% og fire på deltid.

Hva er dine beste tips til kvinner som drømmer om å starte opp egen bedrift?
«Samle kunnskap, få påfyll av kompetanse, ha gode folk å diskutere med og søk råd. Samtidig er det godt å ha familie og nære i ryggen som er forståelsesfulle. Rett og slett - ha en trygg plattform å gå ut i fra.»

Og en ting til… «ikke senk kvalitetskravene selv om det er utsikt til lettjente penger, da går det galt!»

Hva er du mest stolt av å ha fått til?
«Jeg er veldig stolte av at vi har utvikla dette småbruket til å bli sterkt, at det er godt forankra og har målretta bygd opp utviklinga.»

«I tillegg er vi ekstra stolte over hendelsen under World Cheese 2018, en verdens sensasjon! Vår Helfeit brun Geitost, fikk gullmedalje, supergullmedalje og ble til slutt nr. 2 i verden. (ca. 3500 oster deltok konkurransen).»

Hva betyr å lykkes for deg og din bedrift?
«Lykke er å utvikle seg på mange nivå, fra det personlige til å få overskudd i bedriften.»

«Være tro mot seg selv og sine planer, kjenne på magefølelsen, ta tiden til hjelp, bruke nettverket sitt i alle prosesser og stadig få påfyll med kunnskap.»

Hvilken rolle har MØY spilt for deg i din bedriftsutvikling?
«MØY har for meg vært med hele vegen, fra tidligere da mamma dro meg med på etablerersamling/kurs i regi av Nettverkskreditt og nå i MØY entreprenørskap. Denne reisen er rett og slett en del av ryggraden min.»

«MØY representerer det å ha noen å lære av, lære til, dele og snakke med. Det er rett og slett livsviktig for min utvikling på mange nivå.»

Hvor går veien videre – hva er dine planer videre for bedriften?
Barbro beskriver vegen videre i bedriften som spennende, utfordrende og litt uforutsigbar Men både hun og mannen elsker dette livet, de opplever stor etterspørsel etter sine produkter og gleder seg til den videre reisen!0 kommentarer


Captcha Image

Postadresse

Øvre Ilenvei 8
3713 Skien

Telefon

+47 928 89 901