Tett på Møyere

I tett på MØYere presenteres ulike MØYere – deres valg – drømmer – ambisjoner - motivasjoner og utfordringer m.m. Tett på MØYere ble først lansert på kvinnedagen 8 mars i år. Du inviteres til å bli bedre kjent med noen av de kvinnelige entreprenørene vi har med oss i MØY hver eneste måned fremover.


Ann-Kristin Haugen

 • 0
 • |
 • 22.7.2019

MØYer: Ann-Kristin Haugen.


STED: Rjukan
BEDRIFT: Oss2.no - Kurs og coaching for par og single
web: www.oss2.no
Instagram: @oss2.no
Facebook: Oss2.no

OPPSTART:
Jeg startet smått i 2012 ved siden av full jobb, men det var først i november 2016 jeg bestemte meg for å satse. Disse tre årene har både jeg og bedriften vært i utvikling. Det har vært som å være på fjelltur i ukjent terreng. Når jeg tror jeg nærmer meg mål, er det enda en fjelltopp i sikte. Det har vært så mye å lære som jeg ikke hadde forutsetning for å forstå, heldigvis… og igjen og igjen blir jeg utfordra på å gjøre noe nytt og lære noe nytt. Jeg etablerte firmaet og startet med kurs og coaching fordi jeg hadde erfaringer å dele som singel etter samlivsbrudd. I tillegg var jeg pedagog med videreutdanning. I dag vet jeg at som gründer er det å være faglig kompetent bare 20% av jobben. 80% læres underveis, og det meste handler om markedsføring.

ORGANISERING:
Enkeltpersonsforetak, men vurderer å danne AS.

Hva er ditt beste tips til kvinner som drømmer om å starte opp egen bedrift?
 1. Finn ditt hvorfor - Bli krystallklar på hva som er den egentlige grunnen til at du starter egen bedrift, og minne deg selv på det hver eneste dag. Det trenger du for ikke å bli fristet til å gi opp når du opplever motgang.
 2. Oppsøk fellesskap - Som gründer er du sannsynligvis individualist og vant til å klare ting på egenhånd. Utviklingen går raskere når du er en del av et miljø med andre gründere som deler raust og utfordrer deg.
 3. Invester – Unngå å tenke at det kun er tiden din du skal investere. Du trenger kapital. Bruk penger på kurs og coaching slik at du lærer av de som har lykkes i markedet.
 4. Bli komfortabel med det ukomfortable - Vær villig til å bevege deg langt utenfor komfortsonen ofte. Gevinsten er mestring, utvikling og læring.
 5. Ivareta deg selv - Du trenger å være din beste versjon for å stå i det. Ja, for du kommer til å jobbe mye. Skap daglige rutiner og sørg for trening, mat og søvn.

Hva var det første du gjorde når du bestemte deg for å starte opp?

Jeg startet med webside, og satt opp kurs for single i ulike byer. I dag er det meste online-basert. Både kurs og coaching foregår via nettet. Og nå er det primært par jeg jobber med. De fleste som skal starte opp i dag trenger ikke å prioritere webside. Start med sosiale media, og lær deg å skape synlighet og engasjement. Sett også opp en landings-side hvor du kan sende trafikk og motta e-postadresser.

Hva er du mest stolt av å ha fått til?

Jeg var stolt og glad våren 2018 da jeg var i mål med online-programmet, 5 Stjerners Samliv. Programmet ble testet av 10 par, og responsen fra deltakerne var veldig bra. Nå kjøres programmet 2 ganger i året.

Hva betyr å lykkes for deg og din bedrift?
 1. Jeg lykkes med bedriften når par som har det OK deltar på 5 Stjerners Samliv fordi det er trendy å ivareta forholdet sitt.
 2. Jeg lykkes med bedriften når 5 Stjerners Samliv er det ledende samlivsprogrammet i Norge
 3. Jeg lykkes når jeg jobber fulltid i bedriften, og det er økonomi til å foreta ansettelser

Hvilken rolle har MØY spilt for deg i din bedriftsutvikling?

MØY var mitt første nettverk. Det er verdifullt å tilhøre et fellesskap med andre, for det kan være ensomt å være gründer. Det er godt å oppleve både oppbacking, og bli utfordret til å tenke nytt. MØY- gruppa inspirerte meg til å søke offentlige midler, og det ble starten på investeringer som løftet bedriften til et nytt nivå.

Hvor går veien videre – hva er dine planer videre for bedriften?

Nå fokuserer jeg på å skape engasjement på Facebook og Instagram for å bli mer synlig (følg gjerne oss2.no). På lang sikt ønsker jeg å bidra til en holdningsendring slik at par investerer i forholdet sitt forebyggende, fremfor å vente til det oppstår problemer. Målet er at samlivsprogrammet, 5 Stjerners Samliver det ledende samlivsprogrammet i Norge i løpet av 5 år.


0 kommentarer


Captcha Image

Postadresse

Øvre Ilenvei 8
3713 Skien

Telefon

+47 928 89 901