Tett på Møyere

I tett på MØYere presenteres ulike MØYere – deres valg – drømmer – ambisjoner - motivasjoner og utfordringer m.m. Tett på MØYere ble først lansert på kvinnedagen 8 mars i år. Du inviteres til å bli bedre kjent med noen av de kvinnelige entreprenørene vi har med oss i MØY hver eneste måned fremover.


Anette Eiris

  • 0
  • |
  • 07.10.2019

MØYER: Anette Eiris

Bedrift: Aneiris Design
Sted: Skien
Tjenester: Tilbyr grafiske tjenester med hovedvekt på design av logo, reklame og trykkprodukter.
Oppstart: 2015
Organisering: Enkeltpersonsforetak

Anette Eiris omskolerte seg fra Hjelpepleier til Grafisk Designer og startet opp egen bedrift, Aneiris Design, i 2015. Her tilbyr hun design av logo, reklame og ulike trykkprodukter; som visittkort, plakater, roll up, flyer osv. Hun er stor fan av å ha papir i hendene, og har bakgrunn fra et digital trykkeri. Hun har drevet bedriften i fire år på fulltid.

Hva er ditt beste tips til kvinner som drømmer om å starte opp egen bedrift?
Stol på deg selv, og ha troen på at du kan få til alt du vil. Glem hva andre måtte mene og synse om hvilken vei du skal gå.
Du utvikler deg masse på reisen, samtidig som du blir helt rå på tålmodighet (ting tar ofte litt lengre tid enn man ønsker). Og husk å belønn deg selv med alle små «gull-steg" du tar på veien!

Hva er det første du gjorde når du bestemte deg for å starte opp?
Jeg bestilte boka «Frilanser - en komplett håndbok for frilansere», som jeg studerte, noterte og markerte mye i. For meg var det viktig å lære meg «alt» innenfor det å drive egen bedrift, i tillegg til å utvikle meg som designer. På Etablererkontoret fikk jeg 1-1 veiledningssamtaler, og jeg gikk på ulike kurs som de arrangerte. I tillegg søkte jeg på mentorordningen som het KulturBiz, og fikk en fantastisk god og dyktig mentor, Eva Lindvig Haugen, som fortsatt er med som en god støtte den dag i dag.

Hva er du mest stolt av å ha fått til?
Jeg er mest stolt av at jeg har klart å designe min egen arbeidsplass! Jeg ble fortalt fra dag 1 at det ikke var mulig, og at jeg ikke skulle komme til å klare det. Dette motiverte meg til å bevise, til meg selv og andre, at jeg kunne få til alt jeg ville, så lenge drivkraften og viljestyrken var der.

Hva betyr å lykkes for deg og din bedrift?
Å lykkes betyr for meg at jeg har klart å skape noe jeg kan leve av. Jeg er lykkelig som liten, og har ingen behov for å ha ansatte. Den største suksessfaktoren i min bedrift er fornøyde kunder. Jeg strekker meg langt for at de skal sitte med et sluttprodukt som de selv vil bære og vise frem med stolthet. Når det skjer, har jeg lykkes. Mine kunder er alle like viktige, og jeg vil at de skal lykkes med bra design og synlighet på markedet.

Hvilken rolle har MØY spilt inn for deg i din bedriftsutvikling?
MØY har lært meg til å styrke bedriften min enda mer. Det har gitt meg et nettverk med kvinner fra ulike bransjer, som jeg ellers ikke ville ha kommet i kontakt med, og det har utviklet seg til vennskap, samarbeid og oppdrag. Årets høydepunkt er MØYdagen, da nye nettverk utvikles og kontakten fra nettverket mitt opprettholdes.
Jeg har også vært med i MØYprofileringsgruppa, og har designet den nye profilen til MØY. Jeg er veldig takknemlig over å ha fått være med på å profesjonalisere MØY Entreprenørskap.

Hvor går veien videre - hva er dine planer videre for bedriften?
Mitt fokus fremover nå er å bli mer synlig i sosiale medier, og profesjonalisere bedriften et hakk opp med et tydeligere budskap og synlighet. Jeg håper å kunne hjelpe enda flere småbedrifter, slik at de står sterkere på markedet med et profesjonelt uttrykk og bra design.


0 kommentarer


Captcha Image

Postadresse

Øvre Ilenvei 8
3713 Skien

Telefon

+47 928 89 901